Jeans som «løfter» baken! – 5 detaljer du bør kunne

I samarbeid med butikkansatt og TikTok-ansvarlig Erle Hollås Simonsen går vi igjennom de 5 viktigste detaljene for en bra jeansrumpe.  

Uavhengig om du er gammel eller ung, har en liten peach eller en juicy double – vi kan nok alle kjenne oss igjen i at noe av det viktigste med en ny jeans, er at rumpa ser bra ut! Det kan føles som et prosjekt å finne den perfekte buksa, men vi gir deg veiledningen du trenger. Butikkansatt og TikTok-ansvarlig for Carlings sin egne TikTok-konto, Erle Hollås Simonsen, svarer på alle våre spørsmål om jeans, lommer, sømmer og alt annet du bør ha når du er på jakt etter en ny jeans.  

Bukse som gir sprettrumpe! 5 tips:  

  1. Livhøyde: Høyere liv gir en lengre og større rumpe, lavere liv en mindre og kortere rumpe.  
  2. Lommestørrelse: Bør være proporsjonal til fasongen din. Liten rumpe bør ha mindre lommer, større rumpe bør ha større lommer.  
  3. Lommeplassering: Høye lommer gir lenger rumpe, lave kan gi en saggete bak. Lang avstand kan gjøre at du ser bredere ut.  
  4. Yoke: Sømmen som går mellom midjebånd og baklommer. En V-formet yoke gir mer fasong og fremhever stussen.  
  5. Vask: Lyse partier fremhever og forstørrer, mørke skjuler. 

Kjenn din kropp – finn jeansen som passer deg  

Har tyngdekraften vært på ferde og baken føles litt mer sigende enn før, er det andre metoder å løfte rumpa på enn utallige kneløft og melkesyre. Kanskje rumpa har blitt litt flatere etter mange timer i press mot kontorstolen? Eller vil du generelt bare vise den fineste delen av baksiden av kroppen? Vel, detaljene på olabuksa du velger kan hjelpe til med det meste, forteller Erle. Det viktigste er allikevel å være bevisst på egen fasong. 

– Du bør være oppmerksom på din egen kropp og fasong. Det som ser bra ut på andre behøver ikke være det som ser best ut på deg. Du må finne en passform som funker for din kropp og ikke bare sammenligne med det du har sett på andre. 

 

Før vi skal ta en nærmere titt på hvilke jeans-detaljer som gir deg sprettrumpen du ønsker deg, har Erle noen gode jeanstips på lur som gir deg drømmerumpa! 

– Både Lee Breese og Wranglers flare modeller har jeg aldri sett slå feil på noen, disse er virkelig bootybuilders! Om du har timeglassfasong så ville jeg ha prøvd Levi’s Ribcage, denne fremhever virkelig formene. For ikke å snakke om den nye Ribcage Bell, wow, den må faktisk bare oppleves! 

– Levi’s sin nye Middy Flare er også et godt valg for de fleste former. Den er medium i livet og har perfekt plasserte lommer. Når folk først prøver denne, går så og si alle ut med en i handleposen, selv om det ikke var en sånn jeans de faktisk var ute etter. If you’re a skinnyjeans-girlie så ville jeg ha prøvd den nye Skinny jeans modellen til Stay, den er både billig og har en bra fit. Jeg er egentlig ikke en så stor fan av skinny jeans, men denne liker jeg. Bra lommeplassering og ikke altfor høyt liv, vil tro denne kan bli en ny favoritt for mange, sier Erle.