Lange denim-shorts: Sommerens shorts-trend! 

Inspirasjon & Trender

Ta shortsen til et nytt nivå! Nå er det lange denim-shorts som gjelder, aller helst i en litt videre straight fit.

 – Lange denim-shorts er absolutt er trend for våren og sommeren, sier Ninette Bøhmer.

Den prisbelønte klesdesigneren har 11 år bak seg i bransjen og jobber nå i Carlings designavdeling.

– 90-talls trenden som startet med bike-shorts i spandex ble raskt overført til en slimfit, cutoff denim biker shorts. Dette ser vi er en trend som har fortsatt – og blitt videreført med en noe videre silhuett. Såkalte bermuda denim shorts, forklarer hun.

 

Akkurat da vi overraskende nok ble vant til bike-shortsen, kommer sommerens nye stjerneplagg og tar oss med sin gutteaktige sjarm. Den takknemlige lengden på den lange jeans-shortsen er helt i tråd med de andre komfortable 90-tallstrendene vi har lært oss å elske – så enkle, behagelige og med helt riktig laid-back attitude.

DIY bermuda jeans-shorts

Det finnes vel knapt en mer velkommen sommertrend for jeans-entusiastene der ute? Og ja, denne er så enkel at du kan du lage den selv. Er du så heldig å ha et ekstra par av dine favorittjeans i skapet, er resten noe du trygt kan prøve hjemme. Legg jeansen på et flatt og jevnt underlag, tegn opp en markerings-strek på begge ben og klipp rett av. Børst gjerne den avklippede kanten med en neglebørste for å få frem frynsene.

– Den ultimate 90-talls looken er en Levi’s 501 som du klipper av rett over knærne, sier Ninette.

 

Og det er nettopp denne straight jeans-passformen vi ser mest av, men både smalere og mer baggy varianter av jeans-shortsen, og ulike lengder, står sterkt i trendbildet nå. Så her skal det være muligheter for alle å finne en passform de liker.

 

Hvordan style lange denim-shorts?

Det er ingen tvil om at bermuda denim-shorts er en greie når den på et blunk tar over catwalken hos de største motemerkene, og sprer seg like raskt på trendsetternes Instagram. Stylingmulighetene ser ut til å være uendelige.

– Dette er en «heldig», inkluderende trend som er variabel med tanke på alder og kroppsfasong, sier Ninette.

– Her er det få begrensninger når det kommer til look og styling. En casual styling kan være med en loose fit crew neck sweatshirt, basic t-shirt eller tank top og sneakers – eventuelt kombinert med loose fit skjorter, både rutete og crispy hvite. 

 

Har en lang jeans-shorts først fått en plass i sommergarderoben, oppdager du raskt at den faktisk passer til alle anledninger – avslapning, fritid, på jobben og en tur ut med venner. Med denim-shortsen kommer de magiske statement-vibbene som gjør at det skal lite til før uttrykket går fra casual cool til chic.

– Bytt ut sneakers med et par sandaler eller pumps, så glir du rett inn i kvelden med samme outfit, forklarer Ninette, og legger til; sleng på en loosefit dressjakke, så er looken komplett!