Trend 2023: Disse t-skjortene med trykk gjelder nå

 Inspirasjon & Trender

Ja visst er t-skjorten som oftest både ydmyk og nøytral, men slipper du den til, spiller den mer enn gjerne hovedrollen. Det er nemlig her t-skjorten med trykk kommer inn.

 

Personlighet, stil, edge – diskret eller som et statement. En t-skjorte med trykk tilfører en egen dimensjon til antrekket. Nostalgi og referanser til 70, 80- og 90-tallet er felles for sesongens t-skjortetrender. Design Manager i Carlings, Jens Berg, forteller om trendene han har tro på.

Band t-skjorte

 

– Med nær tilknytning til musikk som en del av Carlings hjerte, har vi en lang historie med band-tees, eller artist tees, forklarer designeren, og fortsetter:

– Vi lar oss inspirere kraftig av de originale vintage band tees i våre design. Ikke bare når det gjelder grafikken, men også når det gjelder riktig vask og passform. Band tees er en såpass viktig del av vår identitet, så vi har gått inn for å løfte dem til neste nivå.

Derfor har Carlings band t-skjorter print både foran og bak, designet i en original, oversized passform, mest mulig lik de originale band t-skjortene. Siden 70-tallet har band t-skjorten vært en bærebjelke i garderoben til lidenskapelige fans og konsert-elskere. Brukt i flere tiår, både på nostalgisk vis for å holde fast ved verdifulle minner – og for å markere personlig identitet, så vel som tilhørighet, har band t-skjorten den siste tiden vært gjennom en stilreise. T-skjorter med band-print er ikke lenger forbeholdt ihuga tilhengere, men er en måte å skape spennende stilkontraster på.

– Jeg anbefaler jenter å style den røffe band t-skjorten med noe typisk feminint, for eksempel en åpen rosa cardigan eller et skjørt – for å få en kontrast i antrekket. Gå for en oversized t-skjorte fra Carlings Culture, med print av Metallica, Nirvana eller Spice Girls, tipser designeren.

– Oversized er kulest til gutta også. Bruk t-skjorten med en litt high waist eller wide leg-bukse eller -jeans – eller gå for en grandpa-look med pleated chinos eller løse jeans.

«T-skjorter med band-print er ikke lenger forbeholdt ihuga tilhengere, men er en måte å skape spennende stilkontraster på»

T-skjorte med grafikk

 

T-skjortetrenden for 2023 inkluderer college-vibber, Y2K og Night Life poster-referanser. T-skjorter med print gir mulighet til å uttrykke seg. Helt siden 60-tallet har de blitt brukt til å inspirere til forandring i verden. Dyrebeskyttelse, miljø, spirituelle budskap og holistiske print.

I år satser Carlings på flere basic t-shirts til både gutter og jenter, i ulike passformer, både med og uten vask etc. Et helt naturlig supplement til det brede jeansutvalget.

– Her skal vi kunne dekke alle behov og trender. Jeg anbefaler å mikse og matche og eksperimentere med størrelser, fordi det er så mange måter å bruke dem på, sier Jens B.

 

T-skjorte med vintage-trykk

Vintage er definitivt fashion. T-skjorter med vintageinspirerte trykk er å se i flere varianter, og særlig de med referanser til retro pop-kultur som spiller på nostalgi og følelser, er populære nå. Ikoniske merkevarer dukker opp på t-skjorter i «slitte» retrovarianter, gjerne med et sjeldent eller unikt uttrykk. 

– For oss betyr dette brands som assosieres med noe positivt, noe kunden kan relatere til. T-skjorter med retro-inspirerte trykk fra Star Wars, Twin Peaks og Ninja Turtles.

– T-skjortene gir litt av de samme vibbene som band-tees. Vi deler det vi jobber med innunder fashion, classic og subculture. Disse hører klart hjemme i subculture-delen, som alltid har vært en viktig del av Carlings.

– Det er vintage som gjelder for selve passformen også, nå som den perfekte t-skjortepassformen er relaxed oversized. Mitt tips er å putte den ned i en wide leg bukse – og du er good-to-go, avslutter designeren.

«I år satser Carlings på flere basic t-shirts til både gutter og jenter. Et helt naturlig supplement til det brede jeansutvalget»

T-skjorter med trykk: 3 trender

 

1. Band t-skjorte. Inspirert av de originale konsert t-skjortene fra 80- og 90-tallet. Rock, punk, metal eller pop.

2. T-skjorte med grafikk. College, Y2K og Night Life poster-referanser gjelder.

3. T-skjorte med vintage-trykk. Gjerne ikoniske retro-inspirerte print med referanser til pop-kultur.